Kulturelt

Udstillinger:
Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Thorvaldsen Samlingen på Nysø er et selvejende kunstmuseum, der ligger ved Nysø Gods nær Præstø Fjord. Museet fremviser væsentlige værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844), særligt fra perioden efter hans hjemkomst fra Rom i 1838. Blandt hovedværkerne er hans selvportrætstatue, som er udført på Nysø i 1839. Udover at besøge museet er der også mulighed for at spadsere en dejlig tur i Nysø Have.

Nysø Gods er Danmarks første herregård opført i barok stil efter nederlandsk forbillede. Der er købmand Jens Lauridsen fra Præstø, der får herregården opført i 1671-73. Godset står utrolig velholdt i dag og har været i adelsslægten Stampes eje siden år 1800. I dag drives godset af Marianne Stampe Holst.


Hebsgaards Glaskunst

HEBSGAARD A/S blev stiftet i 1986 af Per Steen Hebsgaard. Firmaet blev etableret på Østerbro, København, flyttede siden til Vanløse og er nu i Præstø.
Per Steen Hebsgaard er uddannet glarmester med bronzemedalje (1967), har opnået kunsthåndværker-prøvens Sølvmedalje (1975), tilkendt Thorvald Bindesbøll Medaljen (2009) og er gæsteprofessor på Stockholms Kunsthøjskole samt på Københavns Kunstakademi.
Per Steen Hebsgaard er udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen (2019).

STØT LOAKLT NU

 Støt dine lokale butikker

Vi sender gratis varer ud til dig. Modtag vores tilbud direkte i din mail

Vi sender en gang om ugen